Треньорът на Светлана Каменова - Борислав Георгиев беше бесен след загубата на възпитаничката си от Лин Ю Тин, която се състезва при жените в Париж.

“За мен абсолютно нареден мач. Само като видях съдийският наряд долу… За мен първият и вторият рунд бяха абсолютно наши. Тайванката играеше мръсно, бе с официално предупреждение още в първия рунд. Би ѝ четири-пет лакътя, освен това правеше циркаджийски работи. Възмутен съм от това, което се позволява на съдиите - да си правят каквото си искат.

Този толеранс от МОК срещу тези две състезателки подбужда и толеранс от съдиите към тях. МОК подкрепя тези две състезателки и е нормално и подчинените им да ги подкрепят. Това беше чист грабеж. Светлана се отпусна и за мен игра страхотно. Доволен съм и от Станимира. Играеха с хъс, със сърце и с достойнство за България”, заяви Георгиев пред БНТ 3.

Самата Каменова също беше крайно разочарована след мача и не пожела да говори. Тя искаше да свали ръкавиците си още след втория рудн, когато видя скандалното решение на съдиите да го присъдят на Лин Ю Тин.