Габриела и Стефани Стоеви са на победа от 1/4-финалите в турнира по бадминтон от Олимпийските игри в Париж. Българките излизат за последния си мач от групата в 10:20 часа. Техни съпернички ще са американките Ани Сюй и Кери Сюй. До момента сестрите имат победа и загуба в група В.

Представителката ни на сингъл - Калояна Налбантова, играе втори си мач от Група А в 15:00. Тя стартира със загуба от първата поставена Се Юн Ан, а и предстои да срещне Шефей Чи от Франция.

Малко след 10:30 часа на гребния канал трябва да започне 1/4-финалната гонка на скиф при жените с участието на Десислава Ангелова. Тя се класира втора в предварителната си серия и избегна репешажите. Същата е ситуацията и при Кристиан Василев. Неговия старт е около час по-късно.

Участието си на Олимпиадата започва и Станимира Петрова (кат. 54 кг). В 13:20 тя ще се боксира срещу действащата световна шампионка от Тайван Хуан Сяо-вън. В първия кръг българката почива, докато съперничката й игра срещу Бояна Гойкович от Черна гора и я победи с 5:0 съдийски гласа.

Първи старт на Игрите се запише и европейския шампион в плуването Любомир Епитропов. в 13:51 започват сериите на 200 метра бруст. Ако успее да се класира за полуфиналите, той ще вземе участие и във вечерната сесия.

Шанс за поправителен има Петър Мицин. След като остана далеч от финала на 400 метра своден стил, сега той ще пробва късмета си на 200 бътерфлай в 12:00 часа. Полуфиналът в дисциплината също е по-късно вечерта.