Новак Джокович категорично надигра големия си съперник Рафаел Надал с 6:1, 6:4 в мач от втория кръг на олимпийския турнир в Париж.

На любимите на Матадора кортове в комплекса Ролан Гарос, където той спечели 14 титли от Големия шлем, сърбинът бе безпощаден в първия сет.

Във втория Рафа направи всичко възможно да обърне мача, но без успех. Така Ноле взе реванш от големия си съперник за загубата на полуфинала в Пекин 2008.

Мачът започна с ранен пробив за Джокович, дошъл след непредизвикана грешка от страна на Надал. Сърбивън се възползва максимално от колебанията в играта на съперника и затвърди брейка с гейм на нула, повеждайки уверено с 3-0. В края на доста дългия и оспорван четвърти гейм историята се повтори и Джокович отново стигна до пробив след грешка на Надал. Испанецът спаси два брейкбола, но при третия улучи топката в рамката на ракетата. Световният №2 продължи да владее инициативата и спечели категорично сета с 6-1.

Във втората част Джокович отново контролираше случващото се на корта и натрупа комфортен аванс от 4-0. Испанецът обаче успя да намали изоставането си, след което стигна до първия си брейкпойнт в мача след форхенд в аут от страна на Джокович. В последвалото разиграване сърбинът допусна нова грешка и така Надал върна един от пробивите. Импулсът в играта на Матадора продължи и той затвърди брейка, правейки резултата 4-3. Впоследствие Краля на клея възстанови равенството в сета, пробивайки след зрелищно разиграване, завършило с минаващ форхенд по диагонала.

Джокович обаче си върна инициативата и се озова в позицията да сервира за мача, пробивайки за 5-4 с чудесен слайс по правата. Сърбинът стигна до мачбол след ретур в аут от страна на Надал. Трикратният шампион от Ролан Гарос не пропусна шанса си и завърши мача с ас, оформяйки крайното 6-1, 6-4 след 1 час и 44 минути игра.

Това бе мач №60 между двамата титани. Новак Джокович има предимство – 31:29.