Най-добрата ни тенисистка в момента Виктория Томова ще дебютира на Олимпиада. Мачът й срещу полякинята Магдалена Фрех е част от неделната програма, все още не е ясно обаче в колко часа ще започне, но ще е не преди 13,00 часа. Причината е, че дъждът в Париж обърка съботната програма и доста от мачовете бяха отложени.

Томова има само една победа в пет мача срещу Фрех, която в момента се намира на 57-о място в света. При успех на старта в Париж 29-годишната софиянка ще играе във втория кръг срещу победителката от двубоя между поставената под номер 11 Ема Наваро (САЩ) и Юлия Грабхер (Австрия).

Дебютно участие ще запише и състезателката ни по спортна гимнастика Валентина Георгиева. Тя ще участва в квалификацията за многобоя, която е насрочена да започне в 10,30 часа българско време.

Още един дебютант - боксьорът Рами Киуан, ще се качи на ринга за мача си в категория да 71 кг. срещу Дамиан Дуркач от Полша в 12:16 часа.

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви вече записаха един успех. Следва мач с Лиу Шен Шу и Тан Нин (Китай) от група група В. Първите две двойки продължават на 1/4-финаите.

Първата си среща на сингъл пък ще изиграе Калояна Налбантова.

 

Програма на българското участие в Париж за 28 юли, неделя:

10:30, Валентина Георгиева, Спортна гимнастика (квалификация за многобоя)

12:16 Рами Киуан - Дамиан Дуркач (Полша) Бокс , 1/16-финали (71 кг)

13:00 Виктория Томова - Магдалена Фрех (Полша). Тенис, първи кръг (сингъл жени)

16:40, Габриела и Стефани Стоеви - Лиу Шен Шу и Тан Нин (Китай), Бадминтон, група В (двойки жени)

16:40, Калояна Налбантова - Ан Се Йънг (Р. Корея), Бадминтон, група А (сингъл жени).