Най-добрата ни тенисистка в момента Виктория Томова ще играе срещу полякинята Магдалена Фрех в първия кръг на Игрите в Париж. За Българката това ще бъде дебют на Олимпиада.

Томова има само една победа в пет мача срещу Фрех, която в момента се намира на 57-о място в света. Вики спечели двубоя помежду им в Лион през 2020 година със 7:5, 6:7(5), 6:4, след което 26-годишната полякиня записва четири поредни успеха и то без загубен сет. За последно двете се срещнаха в квалификациите на турнира в Хобърт (Австралия) в началото на сезона и Фрех триумфира с 6:1, 6:3.

При успех на старта в Париж 29-годишната софиянка ще играе във втория кръг срещу победителката от двубоя между поставената под номер 11 Ема Наваро (САЩ) и Юлия Грабхер (Австрия).

Топ поставената Ига Швьонтек играе с Ирина-Камелия Бегу на старта. Елена Рибакина и Наоми Осака могат да се срещнат във втори кръг от горната половина на схемата. За целта обаче японката ще трябва да преодолее бившата №1 Анджелик Кербер, която след края на Игрите слага край на кариерата си.

Коко Гоф е поставена под №2 и играе с Айла Томлянович в първи кръг.

Надпреварата на червените кортове в комплекса "Ролан Гарос" стартира в събота.