Риск от празни трибуни на Олимпийските игри в Париж през 2024 г. Това става ясно от разследване на "Файненшъл таймс", според което броят на билетите, които се предлагат за препродажба на официалните уебсайтове, се увеличава значително. По същество много фенове са закупили билети за някои състезания или церемонии, на които няма да присъстват, като съществува риск много спортисти да се състезават на фона на празни трибуни.

Във вторник броят на обявите нарасна до 271 637, в сравнение с около 180 000 преди месец. Най-скъпите оферти в сайта за препродажба се отнасят за церемонията по откриването, като най-добрите места са на цена 2 970 евро.

„Файненшъл Таймс“ припомня, че феновете, желаещи да присъстват на състезанията, бяха задължени да закупят блокове от билети за три отделни събития през първата фаза на продажбите. Въпреки това организаторите заявиха, че всички нежелани билети могат да бъдат препродадени чрез официалния канал. Билетите трябва да бъдат препродадени по номинална стойност, но купувачите трябва да платят допълнителна такса за резервация в размер на 10%, а продавачите - 5% комисиона.

Според няколко потребители обаче има толкова много билети за спортни състезания, че е малко вероятно да успеят да продадат своите. Организаторите посочват, че чрез сайта за препродажба са били разменени около 250 000 билета.