Състезателите по плуване Габриела Георгиева и Петър Мицин бяха българските спортисти, разписали се на Стената на олимпийското примирие в олимпийското село в Париж.

Представители на всички Национални олимпийски комитети бяха поканени днес на откриването на Стената, след което бяха помолени да оставят своите лични послания на нея.

Присъстващите бяха приветствани от Томас Бах - президент на Международния олимпийски комитет, от Тони Естанге - председател на Организационния комитет на Олимпийските и Параолимпийските игри Париж 2024, както и от Масома Али Зада - шеф на мисията на Отбора на бежанците.  

Томас Бах подчерта, че официално Олимпийското примирие е започнало преди три дни. Призивът, който от МОК са избрали, за да го популяризират е "Дайте шанс на мира". През цялото време на събитието звучеше емблематичната песен на "Бийтълс" с едноименното заглавие. Бах припомни, че макар спортистите да се състезават яростно един срещу друг на терена, в същото време те живеят мирно заедно в олимпийското село.