Баскетболната суперзвезда ЛеБрон Джеймс получи огромно признание, след като стана ясно, че той ще носи американския флаг по време на откриването на Олимпийските игри в Париж в петък. 

Краля  е получил доверието от останалите спортисти на САЩ, които определят с гласуване кой да бъде знаменосец на делегацията. 

За Джеймс това ще е четвърто участие на Олимпиада, след като през 2004-а спечели бронз, когато бе само на 19 години, а през 2008 и 2012 помогна на отбора да вземе златото. 

Сега американците отново са суперфаворити да триумфират като шампиони, след като според мнозина разполагат с най-добрия тим от 1992 и Оригиналния Дрийм Тийм, а ЛеБрон ще добави още един страхотен факт към забежителната си визитка, която включва 4 титли на НБА, 20 участия в Мача на Звездите и №1 по точки в историята. 

„Това е невероятна чест да представям  Съединените щати на тази сцена в момент, който може да обедини целия свят. За едно хлапе от Ейкрън, това е невероятна отговорност, но също така отговорност към семейството ми, моите колеги – олимпийци и всички американци, така че съм изключително горд да бъда част от този знаков момент“ заяви Джеймс. 

Той има  отбелязани 273 точки на Олимпийски игра, а пред него са Кармело Антъни – 336 и Кевин Дюрант – 435, като и двамата имат по 3 титли.