Тенис турнирът от Летните олимпийски игри в Париж започва още на следващия ден след официалното откриване (26 юли), а всички погледи вече са насочени към Новак Джокович.

Причината за това е фактът, че единственото, което липсва в богатата му кариера, е златото от най-голямото спортно състезание. Сърбинът няма добър сезон зад гърба си, а всичко се усложни след операция на коляното преди месец и половина. Междувременно той стигна до финала на Уимбълдън, където бе победен от спечелилия малко по-рано Ролан Гарос Карлос Алкарас, поради което сайтът "Тенис 365" вижда младия испанец като основен фаворит за най-престижния трофей в Париж.

„Злато за Алкарас, сълзи в Париж за Джокович“, гласи заглавието на анализа на този портал, в който прогнозират, че Алкарас ще спечели олимпийския турнир, при условие че не е уморен от героичните си постижения напоследък. От "Тенис 365" не вярват в успеха на Новак, който според тях сам е признал, че в момента не е на нивото на Алкарас и Яник Синер. Що се отнася до прогнозите за италианеца, този сайт смята, че той ще спечели медал, но не златен.

Като основен съперник за златния медал на Алкарас сайтът посочва Александър Зверев, защитаващият титлата си от Игрите в Токио и финалист на неотдавнашния Ролан Гарос тенисист, пише "Труд". Тенис турнирът в Париж ще се проведе от 27 юли до 4 август.