Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт освободи първия футболист от разширения състав за Евро 2024. До утре вечерта наставникът трябва да махне още шестима и да оформи окончателния тим от 26 играчи. 

Първият, който си тръгна бе полузащитникът на Тотнъм Джеймс Мадисън, чието чакане за участие в първи сериозен форум с Трите лъва ще продължи. Той бе в отбора за световното в Катар през 2022, но не записа нито една минута. 

Раздялата с Мадисън не е изненада, въпреки че той започна много силно сезона във Висшата лига, след като се отчете с 3 гола и 5 асистенции в първите 3 мача и два пъти бе избран за играч на месеца. 

Впоследствие обаче формата му спадна, а и по средата на кампанията получи контузия в глезена, която го извади от терените за около 3 месеца и той така и не успя да си върне формата след това. От 10 март насам Медисън бе замесен в голове единствено срещу Бърнли и Шефилд Юнайтед. 

Вероятно и силната играта на Еберечи Езе и Коул Палмър също повлияха на решението на Саутгейт, който определено не може да се оплаче от липса на варианти в средата на терена и атаката си.