Треньорът на Португалия Роберто Мартинес загуби за първи път в състезателен мач начело на тима. Той имаше 12 поредни мача без поражение, ако не броим контролите. Португалия загуби от Грузия с 0:2 в последната среща от група F на Евро 2024. Наставникът бе недоволен от съдийството и спестена дузпа срещу Кристиано Роналдо.

"Това беше най-лошият резултат", обяви Мартинес. "Това беше мач, в който започнахме лошо. Допускането на гола още във втората минута, наистина подчерта това, което съперникът искаше да направи. Винаги сме имали добра нагласа, гледали сме към вратата и сме се опитвали да вкараме гол. Днес срещу Грузия имаше ключови моменти, вторият гол, цялата енергия и представянето на вратаря... Трябва да ги поздравим. А сега е време да погледнем към осминафиналите и там отборът трябва да е по-добре подготвен. Не искаме да губим, но имаме всички играчи на разположение, а и всички са отпочинали".

Мартинес бе попитан за оправдание за загубата. "Когато губим, това е смесица от ситуации. Това, че допуснахме гол в началото, той им даде енергия, сила и вяра... Голът е фактор. Продължихме да се опитваме да контролираме играта, но когато противникът има предимство да се защитава, е различно. Те имат вяра и сила Започнахме и това беше друг мач, не беше мач, който трябваше да спечелим. Нямахме късмет и след това VAR не беше последователен, защото има ситуация с Кристиано. Говорим за това какво може да направи VAR. Може да погледне назад и да даде дузпа. Ситуацията в 27-ата минута е още по-ясна, повече от дузпа, отколкото тази, която получиха грузинците".