Отборът на Португалия вече се класира за осминафиналите на Евро 2024 още преди мача си с Грузия в сряда, но селекционерът Роберто Мартинес заяви, че ще пусне в игра титулярния си вратар Диого Коща, капитана Кристиано Роналдо и други титуляри, "за да запази интегритета на отбора", съобщи АФП.

"Важно е да запазим цялостта. Това е много важен мач, защото резултатът ще бъде определящ за турнира - за това кой ще се класира и кой ще отпадне", коментира испанският специалист на пресконференцията си.

"Няма да има революция в отбора. Ще бъде конкурентен отбор, който иска да спечели", увери той.

"Не обичам да сменян вратаря, защото е важно да работим за координацията на защитата. Роналдо ще започне мача, той направи много постоянен сезон", обясни вратарят.

Мартинес отказа за отговори дали ще пусне в игра или не Жоао Феликс, който все още няма записани минути на турнира.

"Аз съм селекционер на националния отбор на Португалия, нямам право да мечтая. Трябва да работя всеки ден, за да начертаем пътя. Това, което искаме, е да стигнем далеч", отговори Мартинес на въпрос дали тимът му може да спечели европейската титла.

"Има страхотно поколение, което е много привързано към националния отбор и е невероятно талантливо. Моята мечта е да направя така, че мечтата на феновете да се осъществи", завърши Роберто Мартинес.