Полузащитникът Бруно Фернандеш заяви, че критиките след поражението от Хърватия с 1:2 в контролната среща в събота означават, че очакванията на феновете на тима са скочили доста високо за предстоящото Европейско първенство по футбол.

Португалия спечели всичките си 10 мача в квалификационната група, но проверките през пролетта на 2024-а година са далече от очакванията. Най-напред мореплавателите паднаха от Словения, а сега дойде и поражението от Хърватия.

"Не искам някой да си мисли, че сме стигнали до онзи момент, в който вярваме как всичко е наред и сме перфектни. Като играч на най-високо ниво ви казвам, че винаги има аспекти за подобряване. Честно казано, малко ми харесва този негативизъм около националния отбор, „отборът вече не е толкова добър“, „все още не е това, което искаме“. Хубаво е донякъде да го чета", каза още халфът на Манчестър Юнайтед.

"И ще ви кажа защо ми харесва: защото показва, че хората очакват много от нас и искат повече от националния отбор. Това означава, че ние – хората, които представяме страната, имаме качеството да направим повече. Знаем това, имаме амбиция и искаме да направим добри, много добри резултати", допълни техничният полузащитник.

Португалия ще играе днес с Република Ирландия последна контролна среща преди да замине за Германия. Те са в група F на Евро 2024 в една компания с Чехия, с която е първата им среща, както и с Турция и Грузия.