Белгия направи само 0:0 с Украйна в последния си мач от груповата фаза на Евро 2024 и изпусна да завърши на първото място в групата. Това означава, че Червените дяволи ще играят с Франция на осминафиналите. Треньорът Доменико Тедеско не бе никак доволен от организаторите след нулевото реми с Украйна. Тедеско изрази разочарованието си от местната организация, като посочи, че закъснялото пристигане на отбора на стадиона е нарушило подготовката му преди мача.

"Пристигнахме на стадиона при обстоятелства, които не съм виждал досега", заяви Тедеско. "Отне ни един час да дойдем от хотела с полицейски ескорт. Пътят беше напълно свободен, но те намалиха скоростта до 20-25 километра в час. Всеки светофар беше червен и спирахме. Имах две минути за предварителният разбор с тима и трябваше да намалим загрявката. Невероятно е, невероятно е, невероятно е."

Треньорът не спира дотук. Той посочи и други фактори, които според него са подкопали представянето на неговия отбор, като каза: "Всичко се случва тук. Всичко е позволено. Можем да имаме закъснение от един час, а не да забавим мача с 15 минути. Имаше лазерни химикалки, които ни светеха в очите. Имаше много неща в първия мач и въпреки това се класирахме, затова съм толкова горд с играчите".

Въпреки класирането привържениците на Белгия изразиха недоволството си, като освиркаха отбора след последния съдийски сигнал, което принуди капитана Кевин Де Бройне да изведе съотборниците си в тунела. Тедеско призна реакцията на феновете, като каза: "Разбира се, че сме малко изненадани. За нас беше много важно да се класираме. Загубихме първия мач, а след това нещата не са толкова лесни, защото ако допуснеш един гол, си аут. Нямам друго послание за феновете освен това, че се нуждаем от тях".