Белгийският нападател Ромелу Лукаку се „уплаши да празнува“, когато отбелязва гол, след като му бяха отменени три негови попадения след видео преглед на Европейското първенство, каза съотборникът му Жереми Доку.

Лукаку имаше два гола, отменени от ВАР при шокиращата загуба на Белгия с 0:1 от Словакия миналата седмица, един за засада и един за игра с ръка от Лоис Опенда. Системата за видео наблюдение забеляза още една засада, когато Лукаку бе точен при победата с 2:0 над Румъния в събота.

Лукаку все още не е вкарал редовен гол на Евро 2024, но Доку каза, че съотборникът му остава оптимистично настроен.

„Ромелу би искал да има голове, защото сега, когато бележи, мисля, че го е страх да празнува“, каза Доку.

„Той нямаше много късмет, но е щастлив. Щастлив е, защото спечелихме последния си мач. Разбира се, като нападател, той винаги иска да отбележи и, разбира се, мислиш за индивидуалните си показатели, това е нормално. Но той е доволен от влиянието, което оказва върху нашия отбор и шансовете, които създава.

Ако гледате мачовете, можете да видите колко важен е той за нас. Той не вкара, но направи асистенция и това също е важно“, допълни Доку.

Белгия посреща Украйна в последния си мач в сряда в група E, която се очертава като най-равностойната от всички на Евро 2024 и четирите отбора са с по три точки.

„Напрежението е налице, но ние просто искаме да спечелим мача. Не е нужно да гледаме другите отбори. Дори и да имаме вече шест точки, бихме искали да спечелим мача. Сега има малко повече напрежение, разбира се, но това е, което ни харесва“, завърши Доку.

Снимка: БГНЕС