Защитникът Ян Вертонген, който има най-много мачове за националния отбор на Белгия по футбол, изрази пълна подкрепа към дългогодишния си съотборник Ромелу Лукаку. Нападателят направи поредица от пропуски при поражението с 0:1 срещу Словакия в мач от европейското първенство по футбол.

Лукаку вкара и два гола, които обаче бяха отменени първо заради засада, а после за игра с ръка. Той ще има шанс да се реваншира срещу Румъния в събота, когато се очаква Фертонген да се завърне в игра.

"Вярвам силно в Ромелу. Той е много здрав психически и е създаден за моменти под високо напрежение. Напълно убеден съм, че в събота ще намери начин да преобърне нещата. Всеки един футболист в този отбор има достатъчно качества, че да го направим", заяви Фертонген, цитиран от Ройтерс.

"Щях да се притеснявам много повече от сега, ако нямахме нужните качества. Да, разочаровани сме, а и сега напрежението е още по-голямо, но аз съм доволен от количеството създадени положения и играта в защита".

"Не бива да сменяме стила ни на игра, ще бъде грешка. Очевидният отговор на нещата е да вкарваме и да не допускаме, но ключът е в настройката за мача. Трябва да атакуваме, да отнемаме бързо топката и да правим това, което правехме в последните ни 15 двубоя".