Белгия не е сред фаворитите за спечелване на Европейското първенство в Германия, но малко отбори ще искат да се изправят срещу тях. Това мнение изрази капитанът на „червените дяволи“ Кевин де Бройне.

Плеймейкърът не направи дръзки прогнози относно това колко далеч ще стигнат белгийците в турнира, който започва следващата седмица, но се чувства добре относно шансовете на тима. „Не мисля, че сме сред топ фаворитите, но не смятам и че има много страни, които искат да се изправят срещу нас“, сподели на пресконференция полузащитникът на Манчестър Сити.

Белгия е в група Е заедно с отборите на Румъния, Словакия и Украйна, като днес ще се изправи срещу Черна гора в приятелска среща в Брюксел. Това ще бъде юбилеен мач номер 100 за Де Бройне с националната фланелка и той заяви, че е горд от постижението си.

„Играл съм срещу много топ отбори и на всички големи международни турнири като Мондиала и Европейското първенство. Имахме като отбор силни моменти в тези надпревари. Можех да играя далеч повече, но имах контузии по време на кариерата ми в националния отбор. Но съм много щастлив, че ще изиграя този мач номер 100, особено пред нашите фенове“.

Белгийците излизат и срещу Люксембург в събота, преди да отпътуват за Германия. „Ако успеем да намерим ритъм в тези две контроли, това ще повиши самочувствието ни. Трябва да се опитаме да играем добре, да отбележим голове и да създадем положения. Вероятно ще бъде добре и да изпитаме затруднения, така че да сме по-добре подготвени за Европейското“, завърши Де Бройне.