Украйна се стреми да забрави загубата от Румъния с 0:3 и ще опита съживи надеждите си за класиране напред на Евро 2024 с успех срещу Словакия в петък, заяви селекционерът на украинците Серхий Ребров.

"Всички сме виновни за поражението от Румъния, вината е както на треньора, така и на играчите“, каза треньорът на пресконференция в четвъртък.

"Винаги съм смятал Словакия за силен отбор. Те имат играчи, представляващи добри клубове. Когато ги анализирах, видях, че са много дисциплинирани. Те спечелиха срещу Белгия със страхотен стил. Имаме голямо уважение към тях", каза Ребров.

Един от основните играчи на Украйна Александър Зинченко се съгласи с треньора си.

"Очакваме наистина труден мач срещу силен отбор, който се защитава и атакува компактно. Ще има битки във всяка част на терена и отборът, който спечели тези битки, ще спечели мача“, каза той.

"Случват се такива мачове като този срещу Румъния. Най-добре е да не казваме нищо. Но съм убеден, че всички са си взели поука, както като индивидуалности, така и като отбор", каза още Зинченко.

Украйна достигна до четвъртфиналите на последното Европейско първенство преди три години, което е най-доброто им представяне досега.