Килиан Мбапе бе с капитанската лента за Франция на първи голям турир. Нападателят обаче не успя да помогне много на Петлите и те отпаднаха на полуфинала на Евро 2024 от Испания след поражение 1:2. За шестте мача в Германия Мбапе имаше много проблеми, след като счупи носа си още в първия мач и вкара само един гол - от дузпа срещу Полша. Нападателят на Петлите призна, че е имал слаб турнир в личен план.

"Изправихме се срещу добър отбор, те играха добре, а ние не бяхме добри. Те отиват на финала, ние отпадаме, това е реалността във футбола. Открихме резултата, допуснахме два бързи гола, след това имахме своите шансове, но не изравнихме. Футболът е това", обяви Мбапе.

Нападателят на Реал Мадрид игра за първи път без маска, след като счупи носа си в битката с Австрия. " Маската? Беше ми писнало от нея, затова попитах лекаря дали мога да я сваля, а той ми каза аз да реша".

"Представянето ми на европейското? Пълен провал. Амбицията ми беше да стана европейски шампион, но не стана така. Това е едно провалено състезание, това е футболът. Трябва да продължиш напред. Беше дълга година, отивам на почивка, това ще ми се отрази добре. Във футбола или си добър, или не. Аз не бях добър, така че се прибираме у дома. Трябва да си почина, а след това ще тръгна към нов живот, с нови цели за постигане", допълни Мбапе.