Помощник-треньорът на националния тим на Франция Ги Стефан защити от критиките Антоан Гризман и Килиан Мбапе, които бяха обект на критики след спечеления осминафинал на Евро 2024 срещу Белгия, съобщи АФП. Според него Гризман е бил "изключително старателен в усилията си", а Мбапе е бил притеснен от маската си.

"Няма да го подлагаме отново на въпрос, Антоан е колективен играч, много добър в играта, футболист на последния пас. Той ни е донесъл много и отново ще ни носи", каза асистентът на Дешан на пресконференция в базата на тима в Падерборн два дни преди четвъртфинала с Португалия.

"Говорим за футболист, който има 133 мача за националния тим, който е вкарал 44 гола и който до месец март имаше 80 поредни срещи за Франция", добави треньорът.

"Съжалявахме да отсъствието му и особено при загубената контрола с Германия в Лион (0:2)", припомни Стефан.

Гризман все още няма гол на Евро 2024, направи няколко пропуска и бе резерва в третия мач от групата срещу Полша.

Ги Стефан защити и капитана Килиан Мбапе, който има само едно попадение от дузпа и изглежда непохватен пред вратата на съперника до момента. "Мисля, че малко се подценява травматицма от фрактурата му на носа. Това не обяснява всичко, съгласен съм. Но шокът беше голям", подчерта той. "Играе с маска и това затруднява периферното му зрение", добави треньорът.

"Килиан остава Килиан. Няма да ви припомням за всички голове, които е вкарал за Франция, а те са 48. Какво може да направи по-добре? Той не е сам", завърши Ги Стефан.