Класирането на четвъртфинал дори и без блестящи резултати, все пак е класиране. Това беше посланието на нападателя на Франция Антоан Гризман (33 г., 134 мача и 44 гола) след победата с минималното 1:0 над Белгия от осминафиналите на Евро 2024.

"Не ми пробутвайте тези глупости за "слаба резултатност", ние сме на четвъртфинал", заяви играчът на Атлетико Мадрид. "Отборът изигра страхотен мач в защита. Не можеш да стигнеш далеч без страхотна защита. Отново създадохме шансове, но не се поставихме в правилната позиция, за да намерим перфектния удар. Трябва да продължим да работим, това беше нова система за нас."

"Моята позиция? Разбрах за нея тази сутрин. В услуга съм на треньора и на отбора, така че се адаптираме. В съблекалнята има доста хора, които се жертват за отбора, и за мен е удоволствие да играя с тази група. Където и да играя, ще давам всичко от себе си. Знам къде ми харесва да играя, както и треньорът, но докато играя, ще давам всичко от себе си за отбора и за треньора, който има вяра в мен", обясни Гризу.