Защитникът на националния отбор на Франция Уилям Салиба не вижда проблем дотук с представянето на тима на Евро 2024. "Не мисля, че отборът е болен", каза футболистът на Арсенал на пресконференция в базата на "петлите" в Падерборн.

Франция и Белгия се класираха като втори отбори от групите си, като французите завършиха 1:1 в последния си мач с Полша, а Белгия също стигна до равенство с Украйна - 0:0.

"Разбира се, че и двата отбора можеха да играят по-добре, но все пак сме на осминафиналите", каза Салиба.

"Не се притеснявам", добави и Дайо Упамекано, който е негов партньор в центъра на защитата. "Мисля, че по време на първите три мача от групите създадохме много положения. Силни сме в атака", смята защитникът на Байерн Мюнхен.

Запитан за грешката си при дузпата на Полша, Упамекано каза, че е видял ситуацията след мача. "Всичко стана много бързо, можеше да се справя по-добре в тази ситуация", призна той.

"Казах си, че ако го оставя да поеме топката, ще излезе сам срещу вратаря. Трябва да се взимат решения, но аз прецених да си сложа крака. Това вече е минало, гледам напред", добави той.

"Ако бях по-млад, щях да се повлияя. Сега - не. Когато правя грешка, опитвам да продължа напред. Искам да се изправя бързо", каза още Упамекано.