Вторник беше ден, който Уилям Салиба би искал да забрави. Освен разочарованието от равенството с Полша, имаше и финален акорд след срещата. Франция вероятно беше един от националните отбори, които разочароваха най-много досега по време на Евро 2024. Представени в стартовите анализи като големия задължителен фаворит, те не само че се бориха повече от очакваното, за да преминат груповата фаза, но и трябваше да се задоволят с второто място в група D, което ги вкара в със сигурност най-трудната част на таблицата (където са Испания, Германия, Португалия и следващият им съперник Белгия).

В последния си мач от групата Петлите се "препънаха", като не успяха да стигнат по-далеч от равенството срещу вече елиминираната Полша, и всичко това в ден, който за Уилям Салиба придоби контурите на щета, съчетана с подигравка.

След края на мача Салиба, който бе пуснат като титуляр от Дидие Дешан, бе изтеглен за допинг контрол. Дотук нямаше нищо странно, освен че, както съобщава вестник "Екип", защитникът се нуждаеше от много повече време от очакваното, за да изпълни допинг теста. В крайна сметка Салиба е успял да завърши всички предвидени проверки едва около 22,30 ч., т.е. няколко часа след края на мача.

Салиба не само че трябваше да удължи работния си ден, но когато приключи проверките, разбра, че съотборниците му вече ги няма. Автобусът, с който френският национален отбор се върна в тренировъчния лагер в Бад Липспринген, тръгна от Дортмунд в 21:00 ч., час и половина преди Салиба да успее да завърши тестовете.

Салиба не е останал напълно сам на стадиона в Дортмунд. Някои членове на щаба на френския национален отбор го чакаха, заедно с които той се качи в тъмен микробус, който го откара обратно в базата. След това защитникът се върна в тренировъчния лагер на Франция повече от час по-късно от съотборниците си.