Капитанът на Франция Килиан Мбапе вкара първия си гол в кариерата на европейско първенство. Той се разписа от дузпа при равенството 1:1 срещу Полша, което остави Франция на второто място в класирането. Мбапе имаше нужда от 535 минути футбол на еврофинали, за да вкара първото си попадение, защото на миналото първенство не успя да се разпише.

Новата звезда на Реал Мадрид обаче има 12 гола на световни първенства. С това той е вкарал общо 13 гола за Франция на големи турнири и се изравни с легендата Жуст Фонтен, който също има 13 гола за Франция - всичките в един турнир - световното през 1958 г. Фонтен и до ден днешен държи рекорда за най-много голове на едно световно първенство.

Мишел Платини обаче е рекордьор по голове за Франция на големи турнири. Бившият президент на УЕФА има 14 гола. 9 от тях вкара на единственото европейско, на което игра "Краля" - през 1984 г. Той има и пет попадения на световни финали.

Голът вчера бе №41 за Мбапе за Франция. С това той изравни именно Платини като голове за Петлите. Мбапе изостава на 13 попадения зад абсолютния рекордьор - Оливие Жиру. Пред него все още са Антоан Гризман (44) и Тиери Анри (51).