Капитанът на Франция Килиан Мбапе напредва във възстановяването си от фрактура на носа, но треньорът Дидие Дешан не обеща, че той ще играе отново в последния мач от групата на Евро 2024 срещу Полша във вторник.

Мбапе получи контузия в първия мач от състезанието срещу Австрия в понеделник, който Франция спечели с 1:0, и беше неизползван резерва в петък при равенството 0:0 с Нидерландия.

„Ще започне ли срещу Полша? Ще разберете след време“, цитира Дешан френското радио RMC.

Дешан каза, че отокът се подобрява всеки ден и че "всичко върви в правилната посока".

Дешан обясни, че Мбапе допълнително ще свикне със защитна маска за лице, която влияе на зрението му. Нападателят участва в контролен мач за резервите от двубоя в петък срещу младежки отбор от град Падерборн, където е базата на „петлите“.

Полузащитникът Орелиен Чуамени каза, че Мбапе би предпочел да играе без маска, но че „докторът не му дава шанс“ да го направи.

Чуамени добави, че завръщането на Мбапе във вторник срещу Полша „ще ни даде много“.

Французите са смятани за основен фаворит за титлата, но все още не са отбелязали попадение, тъй като този срещу Австрия беше автогол.

Те са втори по голова разлика след нидерландците, които играят с Австрия, които изостават с една точка на трето място преди последния си мач. Полша загуби шансове да продължи напред след две поражения.