Селекционерът на националния отбор на Франция по футбол Дидие Дешан няма да бъде уволнен от поста си, дори ако тимът бъде елиминиран преди полуфиналите на Евро 2024, което е обявено като "минимална цел" от президента на федерацията Филип Диало, предаде вестник "Екип".

Треньорът има договор с футболната федерация на страната до края на Световното първенство през 29026 година и почти сигурно трябва да го изпълни.

"Не мисля, че той е застрашен. Има договор до 2026, освен това от години насам той постига резултати на най-високо ниво, които работят за него. На Евро 2021 някои наблюдатели заявиха, че елиминирането на осминафиналите е провал и трябва да сменим треньора. Година по-късно играхме финал на Световното първенство и не прибавихме трета звезда на фланелката си за няколко сантиметра", каза президентът Диало.

Дидие Дешан се разбра с бившия президент на федерацията Ноел Льо Грае след Мондиала в Катар за нов четиригодишен договор, въпреки че малко по-късно последният напусна поста си със скандал.

Дешан замени Лоран Бран като селекционер на Франция през 2012 година и е най-дълго задържалият се треньор на поста си във Франция след Втората световна война.