Бившият капитан на Италия Джорджо Киелини смята, че късният победен гол на Оли Уоткинс срещу Нидерландия е бил "предотвратим", и разкрива единственото нещо, което Стефан де Фрай не е трябвало да прави в тази ситуация. Бившият централен защитник на Италия и Ювентус Киелини смята, че защитникът на Интер е виновен за допуснатото попадение, което прати Англия на финал на Евро 2024. Островитяните победиха с 2:1 Нидерландия на полуфинала и ще срещнат Испания в битка за трофея.

"Малките детайли правят разликата", каза Киелини. "Движението на Уоткинс беше правилно, но беше насочено към аутлинията Той не беше опасен. Единственото нещо, което защитникът не трябва да прави (в тази ситуация), е да се опитва да отнеме топката. Покриването на пространството към далечната греда позволява на вратаря да направи лесно спасяване. Не е необходимо да отнемате топката, защото ако тя мине между краката ви...

"Това беше гол, който можеше да се избегне, и съжалявам, защото Стефан е отличен защитник и игра много добре в този турнир. Разликата между победата и загубата, вдигането и невдигането на трофей обаче често се свежда до тези малки детайли."

Киелини вдигна евротрофея преди три години след победата на Италия с дузпи срещу Англия на стадион "Уембли". 39-годишният футболист се оттегли през януари тази година след година и половина в LAFC в САЩ.