Английските национали са дали всичко от себе си на европейското първенство по футбол и умората от дългия сезон не е извинение за загубения финал, заяви защитникът Киърън Трипиър, цитиран от агенция ДПА. 

Англия отстъпи с 1:2 срещу Испания във финалния мач, след който националният селекционер Гарет Саутгейт заяви, че част от футболистите не са били в най-добрата си кондиция.

"Дадохме всичко, на което бяхме способни. Отборът ни бе в добро състояние и данните от пробяганото разстояние от отделните футболисти са показателни. Най-вероятно имаме най-голям километраж от абсолютно всеки отбор на турнира, така че умората не е извинение. Испанците просто вкараха втори гол, а срещу отбор като тях е трудно да се върнеш два пъти в един мач", заяви Трипиър, който загуби титулярното си място преди финала за сметка на Люк Шоу.

"Все пак младите ни играчи научиха много от този турнир и се представиха добре. Видяхме го от Коул Палмър и Оли Уоткинс с важните им попадения. Те ще израстват с времето. Поздравявам ги за представянето им, както и останалите ми съотборници.

"В развитието на турнира видяхте колко добър колектив имаме, но за съжаление във футбола нищо не е гарантирано".