Капитанът Хари Кейн и неговите съотборници в английския национален тим по футбол са амбицирани да сложат край на разочарованията с победа над Испания във финала на европейското първенство. Мачът е тази вечер в Берлин, като успех на англичаните ще им донесе първи голям трофей от почти 60 години.

Кейн бе част от националния отбор по футбол на Англия, който загуби финала на Евро 2020 срещу Италия на домашна почва.

"Напуснахме този финал с разбити сърца. Изминахме дълъг път, за да се завърнем в битката за трофея и поздравявам всички момчета в отбора за това, което направиха на европейското първенство. Това показва колко устойчиви сме чисто психически. Радваме се, че отново сме на европейски финал и желаем повече от всичко на света да направим следващата стъпка", заяви капитанът на англичаните, цитиран от агенция Ройтерс.

Очакванията към Англия на европейското първенство през 2021, завършило с финал в Лондон, бяха огромни. Националният отбор не е печелил трофей от световното първенство през 1966 и сега ще играе за първи път за титла извън страната.

"Загубените финали са най-кошмарните спомени във футбола. Аз лично се старая да се уча от разочарованията и от трудните моменти. Това ми помага да ставам по-добър футболист и по-добър човек", продължи Кейн.

"От онзи финал измина много време и се случиха много неща, така че се радвам, че отново съм на това ниво. Не беше лесно. Ще опитаме да изпълним плана ни за мача и единственото ни желание е да спечелим трофея".