Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт разкри дали би могъл да напусне националния отбор, ако той спечели Европейското първенство. Договорът на бившия национал изтича след първенството.

"От емоционална гледна точка за мен би било невъзможно да взема логично решение в момента, защото от две години съм съсредоточен единствено върху спечелването на този турнир", коментира специалистът.

"Последните няколко седмици за нас бяха като влакче на ужасите. Така че не знам къде се намирам в момента. Мисля само как да подготвя отбора за финала и съм решен да го спечелим", продължи Саутгейт, цитират от Sky News.

По-рано беше съобщено, че Английската футболна асоциация иска да удължи договора на Саутгейт.

Селекционерът вярва, че представянето на неговия отбор на Евро 2024 е повишило авторитета на английския футбол.

"Приех тази работа, за да помогна на английския футбол да стане по-добър. Знам какво може да означава евентуална наша победа, не само за широката общественост, но и за хората, ангажирани с английския футбол. Мисля, че повишихме авторитета на английския футбол по начина, по който се възприема по света. Но докато не спечелиш трофей, винаги ще има въпроси както у дома, така и в чужбина за това какво сме постигнали", коментира Саутгейт.

На финала на Евро-2024 отборът на Англия ще играе срещу Испания. Мачът ще се проведе на 14 юли на стадион "Олимпийски" в Берлин.