Ще бъде престъпление, ако английските национали започнат точно в този момент да се съмняват в способността си да спечелят европейската титла по футбол, заяви защитникът Трент Александър-Арнолд преди неделния финал срещу Испания.

"Целите ни остават непроменени. Не бива да забравяме това както по време на мача, така и на тренировките. Трябва да имаш елитен състав, за да стигнеш до финал на европейско първенство, а ние сме именно на него. Намирахме ритъма си на терена и го направихме в най-добрия момент", заяви той, цитиран от агенция ДПА.

"Хората казват, че няма значение как започваш, а как финишираш. Стигнахме до най-важния мач и се надявам в неделя да играем още по-добре. Би било престъпление, ако започнем точно сега да се съмняваме в уменията ни. Излизаме на терена и играем за победа. Във финалите винаги е било най-важно кой иска повече трофея и кой е способен да надскочи себе си. Вярваме в успеха и това е важно за всеки отбор.

"Знаем колко сложно препятствие е Испания, тъй като този отбор е може би най-добрият на турнира до този момент. До финал обаче не се стига с късмет, а с огромни усилия и победи".

Резервният вратар Арън Рамсдейл е сред малцината в групата на английския национален отбор, който няма игрови принос за достигането до финала. Стражът на Арсенал обаче гарантира за това, че футболистите са сплотени и всички преследват една цел.

"Ясно беше, че има футболисти, които няма да играят. На тренировките обаче се подготвяме така, сякаш за нас това е последен ден на турнира. Сякаш сме на финал. Това помага на тези, които играят, да постигат целите ни", заяви стражът на английския състав.

"За мен това е трети голям турнир с националния отбор и знам как да се подготвям. Ако се наложи, ще играя. При всички положения обаче целта е да окича златния медал на врата ми в неделя. Знам, че имам роля в отбора и никой не може да ми отнеме това. Никой не може да го отнеме и от останалите, които все още нямат допир с топката в официалните мачове", каза той.