Звездата на английския национален отбор Фил Фодън се опита да защити сериозно критикувания селекционер Гарет Саутгейт и изтъкна, че вината за слабото представяне на "Трите лъва" е на играчите. Считаните за фаворити за трофея от Евро 2024 записаха само една победа в груповата фаза, а на осминафиналите имаха късмет да стигнат до късен изравнителен гол срещу Словакия и след това да спечелят в продълженията.

"Трябва играчите да поемем отговорност. Трябва да се съберем и да намерим решения защо нещата не се получават. Нещата зависят от треньора само донякъде. Той подрежда системата и ни казва да пресираме. Ако не се получава, трябва да намерим решение", коментира Фодън, който бе избран за играч номер 1 във Висшата лига за изминалия сезон.

"Мъчно ми е за Гарет. На тренировки той ни казва да пресираме дълбоко в противниковата половина, но това трябва да дойде от играчите. Трябва да бъдем лидери. Вече говорим за това повече. Ако отново се случи по време на мач, ще се съберем и ще намерим решение, ще адаптираме играта си", допълни крилото на Манчестър Сити.

В четвъртфиналите Англия ще се изправи срещу Швейцария в събота от 19:00 часа./БГНЕС