Джуд Белингам призна, че се е почувствал като Кристиано Роналдо, когато отбеляза със задна ножица изравнителния гол за Англия срещу Словакия в осминафиналите на Евро 2024, който спаси кампанията на „Трите лъва“.

Атрактивното изпълнение на полузащитника на Реал Мадрид в 95-та минута възстанови паритета срещу словаците, преди Хари Кейн да се разпише в началото на първото продължение, за да прати Англия на 1/4-финалите срещу Швейцария в събота.

Кейн определи гола на съотборника си като един от най-великите в историята на националния отбор, а Белингам призна, че се е сравнил с Роналдо, който реализира подобно попадение за Реал Мадрид срещу Ювентус в Шампионската лига през 2018 – въпреки че промени мнението си, след като видя отново гола си.

„Всичко беше въпрос на инстинкт. Топката дойде на правилното място и беше малко зад мен. Когато бях във въздуха си казах: „Толкова съм високо, досущ като Роналдо!“. „Но видях повторението, едната ми ръка беше на земята, така че изпълнението не беше най-акробатичното. Но нещата се получиха добре. Определено един от най-важните и незабравими спомени в кариерата ми до момента“, каза Белингам.

Той все още е под въпрос за четвъртфинала с швейцарците, след като УЕФА започна дисциплинарно разследване срещу него заради начина, по който отпразнува страхотния си гол. Халфът се хвана за чатала, гледайки към резервната скамейка на Словакия, и има опасност да не играе в следващия мач на Англия, ако бъде наказан.