Треньорът на Словакия Франческо Калцона се скара както със съдията, така и с полузащитника на Англия Деклан Райс след отпадането на отбора от Евро 2024. Словаците водеха до 95-ата минута в осминафинала вчера, но гол на Джуд Белингам прати мача в продължения, а там Хари Кейн донесе победата на Трите лъва.

Италианският тактик, който от февруари балансира между тази международна работа и ролята на временен треньор в Наполи, беше на 120 секунди от достигане на четвъртфиналите на турнира.При последния съдийски сигнал разочарованият Калцона отиде и се опита да говори със съдията Умут Мелер, когато Райс изглеждаше готов да се намеси, затова треньорът го избута от пътя.

?️ What did DECLAN RICE say to SLOVAKIA manager FRANCESCO CALZONA!!??? ??

? As revealed by lipreader Jeremy Freeman, a furious Rice said: “Shut up, p***y, oi, shut up, you bald c***”. pic.twitter.com/fIJkLicCKt

— SAM™ (@MCFC_005) July 1, 2024

Райс реагира гневно и се наложи да бъде издърпан от съотборниците си, за да не се стигне до изостряне на ситуацията. Райс беше заснет от камерата да изглежда, че нарича Калцона "ти, плешив ****".

Declan Rice contro Calzona, scintille in campo: "Pelato di m****!" ??‍♂️ pic.twitter.com/vGQzU4cxyr

— Letucieńnica (@ensomvandrer) July 1, 2024

Според информациите, двамата след това са се извинили един на друг и са забравили за случката.