Капитанът на Англия Хари Кейн вкара своя 14-и гол на голям турнир, за да донесе победата с 2:1 над Словакия след продължения на осминафиналите на Евро 2024. Той вкара в 1-ата минута на продълженията и вече има 65 гола за Англия и 6 на еврофинали (само Алън Шиърър има повече със 7).

„Подготвяхме се много в детайли за този мач. Дори тренирахме изпълнение на такъв тъч преди няколко дни, защото знаехме, че може да ни потрябва. Джуд вкара изумителен гол. Направи това, което прави винаги“, обяви Кейн след мача.

„Истината е, че намерихме начин да спечели. Това е важното в такива мачове. Ако трябва и мача ни на четвъртфиналите да е така, нека да бъде така. Днес се борихме и намерихме желанието и отношението, за да спечелим. Феновете отново бяха невероятни. Знам, че у дома хората са се насладили на това“.

Запитан къде би поставил като качество на изпълнението и важност гола на Белингам, капитана на Англия заяви, че е сред най-добрите.

„Със сигурност един от най-важните голове за нашия отбор. Белингам отново се справи отлично. Той работи много за отбора. Имаше много приказки за него в последните дни и той показа какво може. В големите моменти, той винаги изпъква, а ние имаме нужда от това“.

На четвъртфиналите Англия ще срещне Швейцария.

„Ще се борим със същото желание. Ние сме в бизнеса с резултати. Трябва да го постигнем. Днес обърнахме съперника от 0:1 до 2:1.