Деклан Райс е готов да започне редом до Конър Галахър в полузащитата на английския национален отбор в двубоя срещу Словения на европейското първенство по футбол, пише агенция ДПА. Отборът на Гарет Саутгерйт вече има гарантирано място в елиминациите, а още една победа ще му осигури и първото място в потока.

Англичаните са с един успех и равенство от началото на турнира, но не играят доминиращ футбол и мнозина от местните анализатори призоваха за промени. Саутгейт започна мачовете със Сърбия (1:0) и Дания (1:1) с идентични титулярни състави, а Галахър на два пъти замени Трент-Александър Арнолд във вторите полувремена.

Според различни информации от медиите в Англия, Галахър ще получи титулярното място в двубоя срещу Словения, който е насрочен за тази вечер от 22 часа българско време. Двамата са играли заедно по време на юношеските си години в Челси и Райс е готов да възобнови партньорството.

"Играл съм с него на младежко ниво, играл съм срещу него с Палас и Челси", заяви Райс за подкаста Live's Football Daily, цитиран от агенция Ройтерс.

"Той е човек, който винаги бих искал за съотборник. Конър работи най-здраво от всички и покрай него чувстваш сигурност. През тази година той изненада мнозина с начина, по който борави с топката и печели терен. Когато влезе в наказателното поле, той често вкарва и голове. 

"Влиянието му върху отбора е положително и това може да се види с просто око. Наслаждавам се на всеки мач, в който играя с Кон, въпреки че това не се случва много често. Познавам го отлично, познавам и неговото семейство. Той е страхотно момче".