Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт каза, че целта му да спечели Eвропейското първенство по футбол не се е променила, но призна, че играта на Трите лъва трябва да бъде значително подобрена, когато утре се срещнат със Словения.

Англичаните имат 4 точки до момента от два мача, словенците също са с 2 в група В. Равенството на англичаните с Дания (1:1) беше яростно критикувано от медиите и феновете в социалните мрежи.

"Винаги сме знаели, че сме един от отборите, които могат да спечелят Евро 2024. Не сме променили целите си. Знаем, че трябва да го направим, трябва да покажем различно ниво от това, което имаме досега", заяви Саутгейт на пресконференцията днес.

След това темата се премести върху критиките на доста от легендите, най-вече на бившия национал и голмайстор на Световно първенство Гари Линекер. Саутгейт заяви, че не е знаел за тях.

Това е светът, в който се намираме и аз не го забелязвам“, каза мениджърът на Англия. Изобщо не е важно за мен. Ако ме питате кое е важно, то е да водя тази група играчи напред в турнира. Ние сме отбор, който трябва да отговаря постоянно на високи очаквания и напълно разбираме, че всичко, което правим, ще бъде проверено. Така че ми е много удобно да живея този живот. Нямам нужда да се занимавам с външни неща, защото аз съм най-големият си критик и мисля, че нашите играчи също са си критици на самите себе си, заяви Саутгейт и поне още пет минути говори по същия въпрос, а отговорите му не се различаваха особено.

Запитан какво ще промени от тактическа и кадрова гледна точка, Саутгейт каза: "Очевидно няма да навлизам в подробности за нито едно от тези неща, когато противникът, а и целият свят слуша пресконференцията ни. Разбира се, взели сме всички необходими мерки, за да победим и да завършим на върха в групата. Ще бъда съден по това как играе отборът. Разбирам това и се чувствам комфортно по темата", завърши треньорът на Англия.

На пресконференцията присъства и Деклан Райс, който каза, че неговият отбор е предпазлив по отношение на заплахата, която представлява нападателя на словенците Бенямин Шешко. Снажният таран беше свързван с трансфер в Арсенал, преди наскоро да удължи договора си с германския клуб РБ Лайпциг.

"Гледах Словения и те бяха наистина добри, имат силни играчи, които са наистина бързи. Основната тема за разговор е Шешко – той беше огромна цел за клубове в цяла Европа“, каза Райс. "Очаквам да ни атакуват, защото ще искат да спечелят и да шокират света".