Феновете на националния тим на Англия по футбол останаха озадачени от видеото на защитника Киърън Трипиър, ​​който пие сок от кисели краставички по време на победата с 1:0 над Сърбия в неделя на Европейското първенство в Германия, но Кайл Уокър разкри, че пиенето на такъв сок не е нещо ново.

"Мисля, че това от доста време. Просто излезе като акцент заради Киърън", заяви защитникът пред репортери, цитиран от агенция "Ройтерс".

Смята се, че сокът от кисели краставички помага за предотвратяване на спазми и въпреки че науката все още не е доказала ефективността му, той се използва широко от спортисти като тенисисти и ултрабегачи.

Испанецът Карлос Алкарас например беше видян да го пие по време на победата си над Новак Джокович на "Уимбълдън" през миналото лято.

"Поддържам се добре хидратиран. Имах голям късмет да не получа спазми или нещо подобно. Сега това е неразделна част от футбола, който се развива и това е нещо, което спортната наука смята, че може да ни бъде от полза в късните етапи от срещите", каза още Уокър.

Полузащитникът Коби Майну пък изглеждаше изненадан, когато го попитаха за това.

"Не съм опитвал сок от кисели краставички. Не знаех, че това помага при спазми", заяви 19-годишният футболист.

Тимът на Англия, който оглавява група С на Евро 2024, излиза срещу състава на Дания днес във Франкфурт.

Снимка: БГНЕС