Полузащитникът на Англия Адам Уортън заяви, че изживява мечтата си, след като получи шокиращ повиквателен за състава на Гарет Саутгейт за Евро 2024.

20-годишният играч има само 16 участия във Висшата лига, откакто се присъедини към Кристъл Палас от Блекбърн в сделка на първоначална стойност 18 милиона паунда през февруари.

Въпреки това Уортън блесна в бурния край на сезона на "орлите" под ръководството на Оливер Глазнер, за да заслужи първата си старша международна повиквателна за турнира в Германия.

"Честно казано, това е сюрреалистично чувство. Не го очаквах", каза Уортън пред репортери на пресконференция.

"Очевидно е, че току-що влязох във Висшата лига, това беше по-скоро нещо като бонус, но съм абсолютно възхитен. Мога да правя това, което обичам, на най-високата сцена - това не може да се сравни с нищо.

"Всичко мина много бързо. Наистина се наслаждавам на последните шест месеца и просто искам да продължа да играя и да ставам все по-добър."

Уортън оцеля при подбора на Саутгейт, тъй като по-опитни международни играчи като Джеймс Мадисън и Джак Грийлиш не попаднаха във финалните 26, отчасти благодарение на впечатляващия си дебют в Англия като резерва при победата с 3:0 над Босна и Херцеговина.

Въпреки това в състава липсват опции за полузащитници, което може да отвори вратата на Уортън за изява на Еврото.

"Това е просто сбъдната мечта. Всяко дете, което играе футбол, иска да играе във Висшата лига и за страната си."