Селекционерът на националния отбор на Англия по футбол Гарет Саутгейт заяви, че е убеден, че феновете ще бъдат спечелени от "различния" отбор, който той ще избере за Европейското първенство в Германия през този месец, съобщи Ройтерс.

Тимът на Англия впечатлява в таланта си в атака, но няма толкова много опит в защита, като защитникът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър и халфът на Манчестър Сити Джак Грийлиш са сред големите отсъстващи.

"Има и някои разочарования от днес, но и много вълнение за играчите, които избрах и това, че ще имаме различен стил и начин на игра", каза Саутгейт пред репортерите.

"Мисля, че хората ще бъдат спечелени от това. Някои от играчите са имали малко възможности да играят на "Уембли" и за тях това ще е голямо вълнение. Опитвам се да се отнасят уважително заради играчите, които си тръгнаха. Но се вълнувам за тима", каза треньорът.

Контузии промениха състава, особено в защита, където Магуайър, който има 63 мача и 7 гола за Англия, ще пропусне турнира, тъй като не успя да се възстанови навреме от мускулна травма. Саутгейт призна, че неговата липса мож еда отслаби отбора във въздушните двубои, но е сигурен, че другите защитници също имат своите предимства.

"Мисля, че централните защитници да готови. Те имат опит с нас. Езри (б. а. - Конса) направи отличен сезон. Марк (б. а. - Геи) е човекът, който получи най-много възможности с отбора. Да видим какво ще ни донесе това", каза Саутгейт. "Ще бъде различно, ще ни липсва присъствието на Хари във въздуха. Няма съмнение в това, но тези момчета са по-бързи и всеки има различни качества", добави мениджърът.

Англия ще играе приятелски мач с тима на Исландия в петък, преди да започне кампанията си на Евро 2024 срещу Сърбия на 16 юни.