Италианските медии и фенове остро критикуват представянето на английския съдия Антъни Тейлър на Евро 2024, като твърдят, че на Германия е спестена "очевадна" дузпа срещу Испания и че "Жозе Моуриньо е бил прав" да го обиди. Тейлър вече има много лоша репутация в Италия заради някои предишни решения, най-известното от които във финала на Лига Европа през 2023 г. между Рома и Севиля, когато той спести дузпа за Рома.

Mourinho was right about Anthony Taylor.

He did it again. pic.twitter.com/1IpPY3hlau

— IM?? (@Iconic_Mourinho) July 5, 2024

Тя беше доста подобна на инцидента снощи от четвъртфиналите на Евро 2024, когато Марк Кукурея спря удар на Джамал Мусиала с ръка. През 2023 г. Рома загуби с дузпи от Севиля, а снощи Испания победи Германия с гол на Микел Мерино дълбоко в продълженията.

Италианските медии се възмутиха и направиха сравнение с инцидента с Рома, като многократно отбелязаха, че "Моуриньо е бил прав" да отправя обиди към Тейлър на паркинга на стадиона след онзи финал на Лига Европа.

Множество съдийски експерти по Sky Sport Italia, RAI Sport и Tuttomercatoweb потвърждават, че щяха да дадат това като дузпа, защото Кукурела се наведе и увисна с ръка, за да блокира удара.

Prima o poi nel calcio dovranno introdurre un sistema tecnologico di qualche genere per permettere che errori agghiaccianti come quello dell'arbitro #Taylor non condannino ingiustamente una squadra.

Lo chiamerei Var. pic.twitter.com/yrcAomr9US

— Fabrizio Biasin (@FBiasin) July 5, 2024

Играта с ръка е толкова очевидна, че VAR трябва да бъде изпратен вкъщи като наказание, да не говорим за Тейлър, който е невероятно склонен към грешки", заяви журналистът от Sky Sport Italia Маурицио Компаньони.

"Единственото съмнение може да бъде, ако по-рано в движението е имало засада на Фулкрюг или игра с ръка, иначе е необяснимо. Дузпата, която Тейлър не даде на Рома преди година в Лига Европа, вече беше шокираща, но тази грешка беше още по-лоша".

"Тейлър е смущаващ съдия. Очевидно той има проблем с концентрацията, което е недопустимо за един съдия. Ако първо не е имало засада, тогава сме на нивото на скандала, който видяхме при Байерн Мюнхен - Фиорентина през 2010 г., когато голът на Мирослав Клозе беше отменен заради невероятна засада. Това е вид грешка, която ще влезе в историята на европейския и световния футбол."

Бившият съдия и коментатор на Sky Sport Italia Джанпаоло Калварезе се съгласи, че това е грешка на Тейлър. "Играта с ръка Кукурея е очевидна, с движението си той се опитва да пресече пътя на топката с ръка. Просто погледнете изображението и колко близо е дясната ръка до тялото му в сравнение с лявата".

Някои в Twitter дори се пошегуваха, че Тейлър Суифт би се справила по-добре със съдийството от Антъни Тейлър. Съдията беше критикуван и за някои странни случаи на раздаване на жълти картони на пръв поглед на случаен принцип.