Бившият национал на Германия Щефан Ефенберг очаква домакините на Евро 2024 да се изправят пред "много труден" осминафинален мач срещу Дания в събота.

Датчаните постигнаха три равенства в груповата фаза, но Ефенберг е на мнение, че ще осигурят на Германия "напрегнат и равностоен мач, в който германците ще страдат на моменти", написа той в колонката си за сайта T-online.

Бившият полузащитник на Байерн Мюнхен е впечатлен от играта на датчаните при равенството 1:1 срещу Англия.

"Те показаха, че могат не само да се защитават, но и имат играч в лицето на Кристиан Ериксен, който може да направи разликата със своята креативност", добави Ефенберг.

Той също така вярва, че нападателят Никлас Фюлкруг трябва да започне като титуляр в утрешния двубой в Дортмунд на мястото на Кай Хаверц, "за да се противопостави на физическия стил на игра на датчаните".

Джонатан Та е наказан, а партньорът му в централната линия на защитата Антонио Рюдигер има разтежение на бедрен мускул, което означава, че Нико Шлотербек и Валдемар Антон вероятно ще играят за Германия. Ефенберг каза, че "не се притеснява" от тази перспектива.

Друг бивш играч на Германия Дитмар Хаман заяви пред "Скай", че Австрия и Испания са направили най-силно впечатление досега на Европейското първенство по футбол.

"Първо някой трябва да победи австрийците. Те са невероятно силни по отношение на бягане и на битка. Можете да видите, че са като едно цяло на терена", добави той.