Бившият капитан на Германия Михаел Балак вярва, че халфът Емре Джан може да играе в центъра на защитата при линия с четирима или трима, ако селекционерът Юлиан Нагелсман прецени, че му трябва повече опит, предаде ДПА.

Титулярът в отбрана Йонатан Та е наказан за осминафила, който ще се играе в събота в Дортмунд. Партньорът му в центъра на защитата Антонио Рюдигер също има проблем с травма и не се знае дали ще бъде готов. Очаква се в игра да влезе защитникът на Борусия Дортмунд Нико Шлотерберк, като варианти за негови партньори са Валдемар Антон от Щутгарт и Робин Кох от Айнтрахт Франкфурт.

Балак мисли, че Джан може да играе със съотборника ки Шлотербек, като той е "много добра опция" и дори е играл на този пост в Бундеслигата.

Джан намери място в отбора едва след контузията на Александър Павлович. Той влезе като резерва в два мача и вкара гол при успеха над Шотландия с 5:1 на старта.

"Ако и Та, и Рюдигер липсват, няма да е добре", коментира Балак пред MagentaTV.

Световният шампион от 2014 Мирослав Клозе пък смята, че нападателят Никлас Фюлкруг заслужава титулярно място след късния си изравнителен гол срещу Швейцария. "Атаката не създава проблеми. Това е треньорско решение, не мисля, че Кай Хаверц игра лошо до момента", каза Клозе на първия си ден като треньор на Нюрнберг.