Германският национален отбор страда от нашествие на комари на Евро 2024. Тренировъчната база на германския национален отбор в Херцогенаурах е пълна с насекоми, съобщава "Билд".

"Имаме необичайна напаст от комари. Надяваме се да духа вятър, за да няма твърде много комари наоколо, иначе трябва да влизаме вътре по стаите", каза селекционерът на германците Юлиан Нагелсман.

Причина за нашествието на насекомите е комбинация от големите наводнения в Бавария, последвани от горещините в областта.

Играчите на Бундестима прекарват днешния ден със семействата си в щаба на отбора в Херцогенаурах в очакване на съперника си за осминафиналите на Евро 2024.

Семействата трябва да напуснат лагера на Бундестима до вечерта и тогава фокусът се насочва към първия сблъсък от фазата на елиминациите.

Капитанът Илкай Гюндоган и неговите съотборници ще могат да гледат последните мачове от група С между Англия и Словения и Дания и Сърбия на гигантския екран в тренировъчния център. И четирите отбора все още могат да завършат на второ място и по този начин да се изправят срещу Германия на осминафиналите в събота в Дортмунд.

Германия разби Шотландия с 5:1, победи Унгария с 2:0, преди да направи късно равенство 1:1 с Швейцария в груповата фаза.