Нападателят Никлас Фюлкруг приема ролята си на резерва в германския национален отбор по футбол и използва това за мотивация. Титуляр в центъра на атаката за германците почти със сигурност ще бъде Кай Хавертц, а първият мач на Бундестима е срещу Шотландия.

"Важно е, че треньорът е честен с мен. Аз също му предложих мнението си и така е правилно. Треньорът има властта в случая и решенията са негови. Ние пък сме учени от млади футболисти, че конкуренцията е много важна за един отбор. Надпреварата между футболистите е непрестанна, но това е хубаво нещо. Всички сме амбицирани да играем възможно най-много", заяви Фюлкруг, цитиран от агенция Ройтерс.

"Кай има пълната ми подкрепа. Пожелавам му да вкара възможно най-много голове, тъй като това може само да ни помогне да стигнем напред в турнира. Имаме уникален шанс и искаме да го използваме.

"Влизаме на това европейско първенство в добро настроение. Всеки си има ясна роля и трябва да я приеме. Това служи като мотивация да работиш повече, за да надскочиш очакванията към теб".

Фюлкруг е единственият чист нападател в националния отбор, докато Хавертц е по-скоро атакуващ футболист, а не таран.

"Не е лошо да имаш различен тип нападатели. Кай е напълно различен от мен и когато той е на терена, играта на отбора се променя. И двамата обаче сме изключително уверени. Не мисля, че на противниците ни ще им бъде лесно или приятно срещу нас", каза още той.