Националният тим на Германия може да се поучи от пресния победител в Шампионската лига Реал Мадрид и да се опита да вземе инстинкта на убиец от испанския шампион, смята защитникът Антонио Рюдигер, цитиран от Ройтерс.

Германският национал спечели Шампионската лига с Реал в събота след успеха над Борусия Дортмунд с 2:0, като германският тим имаше добри шансове да вкара, особено през първото полувреме. Това бе 15-а титла за Реал в турнира, като отборът е непобеден на финали вече повече от 40 години.

"Германия и Реал са различни чифтове обувки", каза Рюдигер на пресконференция на националния отбор на базата в Херцогенаурах. "Тук имаме много добра система, която пасва на мачовете, но можем да вземем от Мадрид инстинкта на убиец", смята футболистът.

"Последният ни мач с Украйна беше супер добър. Не сме правили 0:0 от дълго време, но пропуснахме много положения и в това отношение можем да вземем нещо от Мадрид", добави Рюдигер.

Отборът на Германия се провали и на Световното първенство в Катар през 2022, след като имаше големи проблеми пред гола и отпадна в групите за втори пореден път. Тимът ще играе срещу Гърция в петък в последната си контрола преди старта на Европейското първенство, което откриват с мач срещу Шотландия на 14 юни.

"Очакването в страната ни е огромно. В петък имаме важен последен тест. Важен е за самочувствие. Трябва да сме смирени. Знаем какво стана на последните турнири. По пътя дотук имахме върхове и сривове. Важно е да изиграем много добър първи мач и ще видим какво ще стане по-нататък в първенството", каза още Антонио Рюдигер.