Селекционерът на германския национален отбор Юлиан Нагелсман се надява, че полузащитникът Тони Кроос ще увенчае края на кариерата си с титлата от Евро 2024.

34-годишният Кроос спечели Световното първенство през 2014 година с Германия и има пет трофея в Шампионска лига, както и всички останали национални и международни клубни титли, които спечели с Байерн Мюнхен 2009-2014 г. и след това с Реал Мадрид. Кроос има общо 32 трофея, като единствено му липсва европейската титла.

Той ще изиграе последния си мач с Реал в събота във финала на Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд, преди да се присъедини към германския отбор за Европейското първенство, което ще бъде последната изява в славната му кариера.

"Разбира се, че му желая да спечели титлата. Това ще бъде отличен завършек на една впечатляваща история“, каза Нагелсман на тренировъчния лагер на Германия за Евро 2024 в Бланкенхайн.

"Винаги намирам за доста умно играчите да не пропускат момента, в който трябва да се откажат. Тони няма какво да доказва. Сега той има важен турнир, който очаква с нетърпение и където може да спечели още една титла. Мисля, че тогава той ще е спечелил всичко. Би било невероятна история за нас и, разбира се, за него, ако спечелим титлата. Това би бил идеално избраният момент за прекратяване на кариерата", каза още Нагелсман.

Нагелсман каза, че е убеден, че Кроос ще изиграе много добър турнир след изключителен сезон в Реал Мадрид.

Спортният директор на националния отбор Руди Волер също каза, че се надява Кроос да изиграе последния си мач във финала на 14 юли.

Германия открива турнира на 14 юни срещу Шотландия, а Унгария и Швейцария са другите съперници в груповата фаза. Кроос има 108 мача и може да изиграе още шест на континенталния турнир.