Селекционерът на Португалия Роберто Мартинес и полузащитникът Бернардо Силва отхвърлиха критиките относно представянето на тима преди четвъртфинала на Евро 2024 срещу Франция в петък.

Португалия победи Словения след изпълнение на дузпи на осминафиналите в мач, в който капитанът Кристиано Роналдо не успя да реализира дузпа в продълженията. 

"Критиката е част от работата ми. 18 месеца след назначаването ми мисля, че критиките показват колко страстни са хората към националния отбор и аз приемам това. Поемаме много рискове. Има много статистики, които показват, че отборът ни прави това, но е вярно, че трябва да вкараме шансовете, които получаваме", каза Мартинес на пресконференция.

Силва беше по-директен относно твърденията, че Португалия не е играла достатъчно добре, въпреки че призна, че равенството 0:0 след 120 минути не е било "страхотно преживяване" за феновете.

"Когато дойде юни за Световно първенство или Европейско, всеки си мисли, че е мениджър", каза той.

"Не съм съгласен, когато казват, че не играем на достатъчно добро ниво. Ние сме един от най-добрите осем отбора в Европа, за да стигнем до четвъртфиналите, това означава, че сме се представили както трябва. Може да не е кой знае какво за хората у дома, но ние свършихме страхотна работа, иначе нямаше да сме на четвъртфиналите", добави халфът.

Мачът е повторение на финала от 2016 година, когато Португалия разби мечтите на французите, като вдигна трофея на "Стад дьо Франс". Но Франция победи Португалия на полуфиналите на Евро 1984 и Евро 2000, както и на Мондиал 2006.