Старши треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев призна, че футболистите му са били изключително напрегнати и това е основната причина за поражението с 1:2 от Арда в мач от отложения осми кръг в Първа лига. 

"Не изиграхме добро първо полувреме. В отбора имаше страшно много напрежение, за което аз нямам обяснение. Това доведе до много технически брак от наша страна и направи опонента ни много по-уверен. Отстъпвахме сериозно най-вече в средата на терена", каза Илиев.

"Смените през второто полувреме подобриха представянето ни. Създадохме положения, но ние не съумяхме да реализираме фланговите си атаки, за разлика от нашия съперник. Не мисля, че Арда ни изненада с нещо. Проблемът беше в напрежението в нас. В съблекалнята преди мача имаше голяма тишина, но играчите ми казаха, че всичко е наред. До почивката имаше страх от това да не сгрешим и от това идваха многото ни грешки. Трябваше непрекъснато да се браним. На почивката поговорихме с играчите и през второто полувреме показахме ново лице. Но мачът не се дели на полувремена. Трябва да се научим да се надиграваме със съперниците си. Аз имам доверие на всеки един футболист в отбора", добави треньорът на "армейците".

"По различни причини се налагаше да правим промени в тима, но не мисля, че това е нещо фатално. Футболисти като Парвизджон Умарбаев и Евгений Сердюк липсваха в днешния ден, но просто правилата не ни позволяват да използваме толкова много играчи без европейски паспорти", завърши Валентин Илиев.