Отборът на ЦСКА 1948 победи с 2:0 Локомотив Пловдив като гост в първия мач от 9-ия кръг на футболната Първа лига. Играчите на Валентин Илиев стигнаха до успеха с два гола само в рамките на 7 минути, като между 71-ата и 78-ата точни бяха Марио Илиевски и Бирсент Карагарен. На два пъти и гредата спасяваше Локомотив при удари на Илиевски и Радослав Кирилов. 

Със спечелените три точки на „Лаута“ ЦСКА 1948 се изравни именно с пловдивските "железничари" на шестото място в класирането, като и двата тима са с по 12 точки в актива си. 

Точно след четвърт час игра гостите стигнаха до първата по-сериозна възможност за откриване на резултата. Евгений Сердюк получи дълго подаване, успя да овладее между двамата защитници в наказателното поле на Локомотив и финтира Кристиан Томов, но впоследствие не уцели опразнената врата от малък ъгъл. 

Осем минути по-късно играчите на Валентин Илиев отново бяха много близо до попадение. Радослав Кирилов преодоля двама бранители на левия фланг и пробва да завърши по диагонала от близка дистанция, но топката се отби в гредата. Малко след това Неделко Пишчевич отправи опасен изстрел от далечна дистанция, преминал встрани от целта. 

Домакините отговориха в 26-ата минута с точен удар на Йохан Н‘зи, който обаче не затрудни Алекс Божев. 

До края на полувремето други интересни ситуации липсваха и така почивката дойде при нулево равенство. 

Десет минути след подновяването на играта през втората част Радослав Кирилов отправи мощен шут от около 25 метра, но Кристиан Томов внимаваше и изби в корнер. Само четири минути по-късно стражът на „железничарите“ се намеси решително и при точен изстрел на Бирсент Карагарен от границата на наказателното поле. 

В 67-ата минута и влезлият като резерва в състава на ЦСКА 1948 пробва късмета си с шут от далечно разстояние, попаднал право в ръцете на Томов. 

В 71-ата минута по-активната игра на гостите все пак даде резултат. Стив Фуртадо получи на десния фланг и центрира прецизно към Марио Илиевски, който бе оставен напълно необезпокояван в наказателното поле и на няколко метра пред голлинията имаше време да овладее и да насочи топката неспасяемо под напречната греда, за да даде аванс на своя тим. 

Четири минути след това нападателят на ЦСКА 1948 можеше да удвои.  Талис получи дълго диагонално подаване на левия фланг и пусна хитро към Илиевски, който опита да завърши технично покрай вратаря на Локомотив, но топката за втори път срещна гредата. 

В 78-ата минута бившият играч на „смърфовете“ Бирсент Карагарен сложи точка на спора с втори гол. Крилото на гостите матира Томов със страхотен параболичен удар от близо 30 метра, който хвана неподготвен стража на „железничарите“. 

До края на мача Емил Ценов пропусна отлична възможност да направи победата на своя тим по-изразителна, но негов удар почти от границата на вратарското поле бе отразен от вратаря на домакините.